Surdegsbröd och platta paket

Idag började jag med att skriva min lista, som jag sedan raskt betade av punkt för punkt. Först tog jag hand om disken, och sedan laddade jag surdegen med de vetekorn jag blötlagt under natten. Några solroskärnor och pumpafrön fick göra sällskap ner i den kletiga massan. Eftersom jag ville ha ett litet fyrkantigare bröd delade jag av brödformen med en aluminiumform som jag knycklat till för att skapa en vägg. Nu var det lite bråttom, och detta var det mest provisoriska jag kunde komma på. Det blev så pass provisoriskt att väggen inte håller för en gräddning till. Jag får väl göra någonting mer som passar till att dela av formen i framtiden, om jag inte skaffar en mindre form för den typen av bröd. Efter att degen var förberedd och fick jäsa en sista gång passade jag på att plocka fram dammsugaren och gjorde rent hus.

När degen väl jäst färdigt i formen pickade jag hål för att undvika en luftficka mellan övre skorpan och själva brödet. Jag vet inte om det hjälpte, men det blev i alla fall ingen luftficka. Efter 40 minuter i 220 grader hade brödet en innertemperatur på närmare 100 grader. När brödet väl svalnat efter att jag utfört andra sysslor som att hämta in ved och tömt gödselkärror kunde jag avnjuta ett fantastiskt gott bröd som jag säkerligen kommer att upprepa. Bara jag kan fixa en bättre mellanvägg eller en mindre form.

Sedan har eftermiddagen mest präglats av att köra upp platta paket upp till huset, och byggavfall till tippen. En sväng upp till Pelargonrummet för att så selleri och titta till plantorna har också hunnits med. Jag hann med att skruva ihop 4 stommar innan det var dags att börja med middagen och skriva i bloggen.

Nästa vecka kommer att präglas av att skruva ihop möbler till förbannelse, men förhoppningsvis också en del ordning. Nu vänder det!