Jag var dum nog att inte ta upp vitlöken i tid, så nu får jag leta lite på måfå ifall jag behöver en vitlök. Det går heller inte att lagra den annat än att den får ligga kvar i jorden. Så fort man plockar upp den måste man tvätta den och därefter har man någon veckas lagringstid till skillnad från om man plockar upp den tidigare och torkar ytterskalet, då håller den hela vintern. Nu får jag istället försöka mig på att torka och göra vitlökspulver av den. Jag skördade en sista sväng av chilifrukter som jag kommer att torka och lägga in. Allt från den mildaste padronen till den hetaste habaneron ska jag försöka ta hand om.
Lite av den padrones som jag tidigare torkat mixade jag till ett pulver tillsammans med salt och portionerade upp i tre burkar som jag ska ge till grannarna nästa gång vi träffas. Just nu torkar jag en hel del mycket mer som kommer att räcka till både oss och andra en bra bit fram till nästa gång det är dags att skörda. HAbaneron tänkte jag försöka mig på att göra en sås av, men jag har ännu inte bestämt mig för om jag ska försöka mig på att fermentera eller bara blanda med vinäger och salt….eller bara koka ihop en sås som jag sedan fryser in för att säkerställa hållbarheten.
Imorgon ska jag plocka resten av all paprika och de tomater som ändå lyckats mogna sedan förra skörden. Det blir inte på långa vägar lika mycket tomat som förra året, men jag tror att jag slagit rekord i paprika och chilifrukter.