Underhåll idag, underhållning imorgon

Idag på förmiddagen fick jag igång motorn på markvibratorn som jag vann på auktion för någon vecka sedan. Jag har i princip gått igenom hela motorn från förgasare till bränsleslangar bara för att inse att motorn behöver choke i några minuter innan den går som den ska. På tomgång går den hur länge som helst, men efter 10-15 sekunder med gaspådrag dör motorn. Både grannen A och jag har försökt lista ut vad det är för fel, men inte blivit kloka på varför motorn lägger av. Idag lyckades jag efter en hel del experimenterande komma fram till att motorn behöver choke tills motorn blivit tillräckligt varm. Alla plana delar av banan fick sig en omgång. Det är perfekt att packa när det har regnat.

Jag kan bli sjukt störd av oordning, och har länge tänkt att jag måste göra något åt alla redskap som jag använder när jag underhåller RC-banan. Man ställer allt prydligt i ena stunden mot ett träd för att i nästa se att allt ligger som plockepinn på marken. Jag gjorde en enkel hållare av en stolpe och en impregnerad plankstump. En fransk träskruv fixerade plankan i tippen av stolpen och sedan såg det mycket bättre ut.

Jordstampens fäste till skaftet var alldeles för klen. Själva hållaren/röret var väl okej, men det relativt korta röret gjorde att skaftet bröts av när man inte träffade helt platt mot underlaget. Nu har jag svetsat på fyra stycken plattjärn där jag kan skruva fast ett skaft av hickory. Skaftet är ett av alla fynd jag gjorde i rivningshuset tidigare i somras. Nu tror jag så pass mycket på konstruktionen att jag målade hela metallplattan med ASEA-grön slitstark färg, då känns den förhoppningsvis lättare än om den hade målats svart.