Varken fredagen eller gårdagen bjöd på så mycket tid till återhämtning eller vila då vi haft besök av vänner, barn och respektive. I fredags var ML här på besök och jag kom hem relativt sent för att vara en fredag. På lördagen skulle det göras iordning gåsmiddag. Jag hann precis vika klart och bära upp de sista lakanen som belamrade matbordet innan familjens alla medlemmar kom in genom dörren. S och D följde med ut i skogen för att plocka lite svamp till såsen, och sedan blev det kökstjänst några timmar framåt.
Imorse satte jag igång att beta av min lista som jag satt upp som helgens mål utöver att försöka ta igen mig lite. Vika kläder, diska och städa köket från de sista spåren av gårdagens middag. Efter det stundade den inplanerade brunchen på Särsta värdshus, som jag för övrigt hade förträngt. Väl hemma igen gick jag ut i skogen för att plocka lite svamp. Det blev en hel korg trattkantareller till som breddes ut på två plåtar för att torka i ugnen. Därefter åkte jag för att handla lax och övriga ingredienser till sushi. Väl hemma igen ringde jag till min far för att uppmärksamma fars-dag.
Nu var klockan redan 17, och jag tog fram ångmaskinen för att rengöra kök och badrum samt golven på nedervåningen. Klockan rusade iväg och jag kände mig fortfarande proppmätt efter brunchen. Det kändes inte speciellt lockande att avbryta städningen för att koka ris och “trilla” sushi-bitar så vi kom fram till att det var bättre att steka den korv som var avsedd till veckan.
Nu sitter jag på övertid och har precis avslutat de sista orden för detta blogginlägg.